Bitcoin ve kripto para pazarına dev marka Kodak'da dahil oldu. KODAKCoin, KODAKOne


KODAKCoin ve KODAKOne Hakkında

Yeniliklere ayak uyduramadığı için 2012 yılında iflas başvurusu yapan Kodak, kendi kripto parasını üretecek ve Bitcoin madenciliği yapacak.

Sanırım bu şekilde firmayı tekrar ayağa kaldırmaya çalışacaklar. (Şimdiden şirket hisseleri artışa geçti)

Kodak firmasının çıkaracağı para biriminin adı KODAKCoin olacak.

"Yazının devamında; Blok zinciri(Blockchain) tabirini göreceksiniz ne olduğunu kısaca açıklayayım, ilk defa Bitcoin ile ortaya konulmuş olan, içerisinde kayıtların birbirine kriptografik elementlerle bağlı olduğu sürekli büyüyen dağıtık bir veritabanıdır. Vikipedi de böyle yazıyor bana soracak olursanız danığık fakat şifrelenmiş işlem takibi sağlayan veritabanıdır. (Tabi Bitcoinin finansal olarak değeri arttıkça blockchaine ileride gerek kalacak mı merak ettiğim konulardan birisi, ileride ki bloglarda ayrıca blockchaine değinmek lazım.) Konumuza dönelim..."

Kodak kuracağı blok zincirine de KODAKOne ismini verecek. Fotoğrafçılar çektikleri fotoğrafları KODAKOne üzerinden kolayca lisanslayabilecekler. Çektiğiniz fotoğrafı bu portal üzerinden kolayca takip edebilir, ücretsiz şekilde fotoğrafınızı kullanan yerlere otomatik uyarıda bulunabilirsiniz. Yani sistem fotoğrafçıların çok işine yarayacağa benziyor.
Firmanın CEO'su Jeff Clarke, KODAKOne ve KODAKCoin'in fotoğrafçılara kolaylık sağlayacağı  ve uzun süredir çözülmeyen sorunlarını çözmeyi amaçladığı görüşünde.

"Son zamanlarda firmalar hisse senetlerini bu tür yöntemlerle artırmayı planlıyorlar ilerleyen aşamalarda haklı çıkıp çıkamayacaklarını göreceğiz. Fakat nesnelerin interneti çağı, bilgi güvenliği, siber saldırılar vs derken kontrolsüzce büyüyen bu sistem ne kadar güvenilir olacak merak ettiğim bir diğer konu."

KODAKCoin’in ICO’su 31 Ocak’ta başlatılacak (Tabi herkese değil belli kriterleri sağlayan kurum ve kişilere)

ICO (Initial Coin Offering), yeni projelerin bitcoin ve ether karşılığında temel kripto paralarını sattığı para toplama mekanizmasıdır.

Bitcoin üretimi ile ilgili de kısaca değinecek olursak firma burada kurnaz davanmış.

Kendi ürettiği KashMiner isimli cihazların tanesini 3400$ dan satışa sunacak. (2 Yıl sözleşme karşılığında)

Aylık 375$ kazanç elde edebileceğinizi söylüyor fakat ne kazanırsanız firma ile yarı yarıya bölüşmek şartı ile ve sözleşme bittiğinde almış olduğunuz cihazı geri vermeniz gerekiyor.

Jeff Clarke vaat etmiyorum veriyorum demiş… Adam gibi inavasyona açık olsaydınızda dijital fotoğraf dünyasında yerinizi alıp böyle boş işlerle uğraşmasaydınız keşke.

Diyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akay Kynyev (Kine) - Altay’ın dini ve ulusçu önderi

DDoS Saldırıları ve Korunma Yöntemleri - Denial of Service saldırı türleri

IP ADRESLEME

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *