Google Artık SSL Kullanmayan Siteleri "Güvenilir Değil" Olarak İşaretleyecek! HTTP V HTTPS



Google 2014 yılında SSL'i sıralama faktörü olarak kabul görmeye başlamıştı. SSL'e yeni kullanıcılar ve amatörler çok fazla ilgi duymuyordu genel de gereksiz bir masraf olarak görünüyordu özellikle SEO konusunda çok fazla bir etkisi olmadığı fark edilince iyice unutulmuş bir hizmet gibi duruyordu.


Google buna karşı Şubat 2018'de "Güvenli İnternet Deneyimi" adı altında bütün sitelerde SSL olması gerektiği uyarısında bulunmuştu, hatta Temmuz'dan itibaren SSL kullanmayan siteler Chrome'da "Güvenilir Değil" olarak işaretleneceğini söylemiş ve inceden kulak çekmişti.

Google Chrome dışında Mozilla Firefox daha önce bunun önlemini almıştı. Microsoft Edge ve Safari de yakında bu uygulamaya geçerler diye düşünmekteyim.

Hatırlatmak gerekirse Chrome internet kullanıcılarının %64lük kesimini kendi elinde tutuyor.

SSL Nedir? Taşıma Katmanı Güvenliği ve onun öncülü/selefi olan Güvenli Soket Katmanı, bilgisayar ağı üzerinden güvenli haberleşmeyi sağlamak için tasarlanmış kriptolama protokolleridir. Kısaca açıklamak gerekirse HTTPS kullanımı ve veri alışverişi sırasında bağlantıların şifrelenmesini sağlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akay Kynyev (Kine) - Altay’ın dini ve ulusçu önderi

DDoS Saldırıları ve Korunma Yöntemleri - Denial of Service saldırı türleri

IP ADRESLEME

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *